sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Porkkanoita ja punahuulia

Tässäpä pari maittavaa vihannesta lisäkkeeksi, kaikkea voi siis grillata. Rouva löysi netistä nämä pari ohjetta, joita voi sitten tuunata mielensä mukaan. Ensimmäinen setti on porkkanat ja sitten punajuuret



Porkkanat
Hanki viitisen kappaletta keskikokoisia porkkanoita, kuori ja halkaise ne. Balsamicon kanssa kannattaa olla tarkkana, jos se on kovin voimakasta, niin vaara liian etikkamaiseen makuun on ilmeinen. Kun olet löytänyt sopivan balsamicon tee marinadi:

0,5 dl balsamicoa
0,5 dl oliiviöljy
25 ml hunajaa
8 valkosipulia

Laita porkkanat marinoitumaan kolmisen tuntia ennen grillausta.

Punahuulet = punajuuret
Punajuuria ei tarvitse marinoida mutta tee näille oma grillauskastike, jota on hyvä sivellä ahkerasti punahuulien päälle.

1 tuore punajuuri
0,5 dl oliiviöljyä
25 ml hunajaa
ripaus suolaa, tulisemman maun ystävät voivat käyttää esim. Vampyyrisuolaa

Grillissä ensin hetken suoralla tulella, jotta vihannesten pinta tulee ”nätiksi” Punahuulet tummuvat vähän ja taas porkkanat muuttuvat kullan keltaiseksi. Pidä näitä ihan rohkeasti suoralla tulella, ei ne pala – jos käytätä brikettejä tai kaasua. Hiilillä voi sitten kärähtää, ei tullut kokeiltua. Vihannesten kostuttamiseen käytetään aiemmin tehtyä marinadia. 

Kun kasvikset ovat saaneet riittävästi pintaan väriä siirrä ne epäsuoralle puolelle ja pidä grillin kansi kiinni. Jos ei ole mahdollista niin laita vihannekset folioon ja jatka suoralla tulella. Nämä kestävät voideltuina pitkänkin grillauksen, mitä pidempään sen pehmempiä niistä tulee. Minä pidän siitä, että ruuassa on ryhtiä ja tietää syövänsä jotain niin jätän vihanneksetkin kovemmiksi. Grillaan näitä noin 10-15 min.


Ei muuta kuin kokeileen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti