Tässäpä pari maittavaa vihannesta lisäkkeeksi, kaikkea voi
siis grillata. Rouva löysi netistä nämä pari ohjetta, joita voi sitten tuunata
mielensä mukaan. Ensimmäinen setti on porkkanat ja sitten punajuuret
Porkkanat
Hanki viitisen kappaletta keskikokoisia porkkanoita, kuori
ja halkaise ne. Balsamicon kanssa kannattaa olla tarkkana, jos se on kovin
voimakasta, niin vaara liian etikkamaiseen makuun on ilmeinen. Kun olet
löytänyt sopivan balsamicon tee marinadi:
0,5 dl balsamicoa
0,5 dl oliiviöljy
25 ml hunajaa
8 valkosipulia
Laita porkkanat marinoitumaan kolmisen tuntia ennen
grillausta.
Punahuulet = punajuuret
Punajuuria ei tarvitse marinoida mutta tee näille oma
grillauskastike, jota on hyvä sivellä ahkerasti punahuulien päälle.
1 tuore punajuuri
0,5 dl oliiviöljyä
25 ml hunajaa
ripaus suolaa, tulisemman maun ystävät voivat käyttää esim.
Vampyyrisuolaa
Grillissä ensin hetken suoralla tulella, jotta vihannesten
pinta tulee ”nätiksi” Punahuulet tummuvat vähän ja taas porkkanat muuttuvat
kullan keltaiseksi. Pidä näitä ihan rohkeasti suoralla tulella, ei ne pala –
jos käytätä brikettejä tai kaasua. Hiilillä voi sitten kärähtää, ei tullut
kokeiltua. Vihannesten kostuttamiseen käytetään aiemmin tehtyä marinadia.
Kun kasvikset ovat
saaneet riittävästi pintaan väriä siirrä ne epäsuoralle puolelle ja pidä
grillin kansi kiinni. Jos ei ole mahdollista niin laita vihannekset folioon ja
jatka suoralla tulella. Nämä kestävät voideltuina pitkänkin grillauksen, mitä
pidempään sen pehmempiä niistä tulee. Minä pidän siitä, että ruuassa on ryhtiä
ja tietää syövänsä jotain niin jätän vihanneksetkin kovemmiksi. Grillaan näitä
noin 10-15 min.
Ei muuta kuin kokeileen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti