sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Sisäpaistia grillistä



Paistin valmistaminen grillissä on hyvin helppoa ja varsinkin hiiligrillissä lihaan tarttuu vielä mukava savuaromi. Tällä kertaa pallooni löysi tien noin kilon pala sisäpaistia. Laitoin tämän varsin kohmeisena grilliin, en ihan jäisenä kuten routapaistia tehdään, joten olkoon tämä suojasään paisti. Kyseessä siis pakasteesta ollut paisti, joka oli pari päivää jääkaapissa sulamassa.


Ensimmäisenä grilli tulille ja valmistele se epäsuoraan tuleen. Lämpötila pitäisi saada n. 125-140 asteen tietämille. Palloni kävi alussa 180 asteen tietämillä, joten liian kuuma ei ole tekemätön paikka mutta lämpötila olisi hyvä saada ripeästi oikealle tasolle. Hieroin lihan kauttaaltaan Poppamiehen Slow Food rubissa, jota käytän n. 30g kiloa kohden. Sitten liha grilliin epäsuoralle tulelle.



Paistin kostuttamiseen tein aivan erinomaista Kotigastronomin BBQ-soosia. Tämä on todella monipuolinen soosi käytettäväksi sellaisenaan tai pohjaksi omalle virittelylle. Kostuttele paistia soosilla pari kertaa grillauksen aikana ja vielä loppuvaiheessa, kun otat paistin grillistä. Tämän paistin lämpötila oli 58 astetta kun otin sen pois. Kiedoin paistin vielä folioon sekä muutamaan pyyhkeeseen ja annoin vetäytyä puolisen tuntia.



Tällainen kohmeloinen paisti tuntuu jäävän paljon kosteammaksi, kun normaalisti tehty.

Ehdottomasti jatkoon!


Tykkää Mies ja Grillistä Facebookissa facebook.com/miesjagrilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti