sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Petite tender sipulipaistoksen kera


Paikalliseen ruokakauppaan oli ilmestynyt mielenkiintoinen uutuus, petite tender. Tämä näyttää käytännössä porsaan sisäfileeltä mutta nautaahan tämä on. Liha on uskomattoman mureaa, joten se toimii monella tavalla. Tällä kertaa grillasin sen kokonaisena.

Ota liha vähintään puoli tuntia ennen grillausta. Laita grilli lämpimään hyvissä ajoin niin saat ritilän riittävän kuumaksi. Grillin lämpötilaksi haetaan n. 225 astetta.




Kun liha on lämmennyt hetken aikaa, siitä on hyvä ottaa suurimmat kalvot pois. Tätä lihaa on hyvä vähän trimmailla niin ei tarvitse kalvo pureksia. Trimmaaminen on aika helppoa, kunhan veitsi on riittävän terävä. Laita seuraavaksi ohut suolakerros lihalle. Trimmailun jälkeen on aika siirtyä tekemään sipulipaistosta.

Sipulipaistokseen tarvitset:

Kaksi isoa sipulia
Puolikas valkosipuli
Suolaa
Ruokaöljyä

Kuori sipulit ja siivuta ne. Painele ”renkulat” irti toisistaan ja levitä toisen sipulin renkaat foliorasian pohjalle. Roiskuta päälle vähän öljyä ja ripottele suolaa. Pilko kynnet muutamaan osaan ja laita vuokaan. Levitä sitten toisen sipulin renkaat vuokaan ja roiskuta taas vähän öljyä päälle.


Grilli on varmastikin nyt valmiina. Laita liha grillissä suoralle tulelle niin, että pinta selvästi ruskistuu. Käännä lihaa pariin kertaan, jolloin pinta on kauttaaltaan kauniin värinen. Siirrä liha sen jälkeen epäsuoralle tulelle. Laita nyt sipulipaistos suoralle tulelle ja grillin kansi kiinni. Käy muutaman kerran sekoittamassa sipuleita ettei ne pala, kun ne alkavat olemaan ruskettuneita siirrä nekin epäsuoralle tulelle.


Liha on valmista kun lämpötila on 55 asteen tietämillä, tällöin se on kauniin medium. Täysin kypsä on n. 62 astetta. Anna lihan levätä n. 15 minuuttia grillauksen jälkeen ja sitten vain siivuttamaan. Tällä kertaa lautaseltani löytyi lisäkkeenä perunamuusi ja punaviinikastike.

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen liha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti