tiistai 11. heinäkuuta 2017

Siivet hitaasti ja hartaastiSiivet ovat nousseet yhdeksi grilli-iltojen suosikiksi. Blogissani on juttu nopeammin tehdyistä siivistä, joten nyt päätin tehdä sitten oikein huolella. Syöjien mukaan tämä oli menestys ja toivottiin pian uusia. Työkaluina hiilisavustin ja -grilli. Nämä onnistuvat varmasti sähkö/kaasusavustimella ja kaasugrillillä, joten laittakaahan kokeiluun. Siivet maustettiin itse tehdyllä marinadilla, savustettiin ja lopuksi grillattiin kastikkeella voidelleen. Tästä setistä söi kolme aikuista ja pari lasta

Tehdään ensin marinadi ja siivet siihen maustumaan pari tuntia ennen savustusta.

Tarvitset:

2,4 kg maustamattomia siipiä
1 dl oliiviöljyä
20 ml kurkumaa
15 ml valkosipulijauhetta
15 ml kalakastiketta (Spice up)
5 ml suolaa
10 ml paprikajauhetta
30 ml appelsiinimehua
Siipiweikkojen siipisoosiaSekoita ainekset keskenään ja kaada siipien päälle. Sekoita hyvin ja jätät siivet maustumaan.

Savustimessa tavoitellaan 110-125 lämpötilaa. Käytin aluksi savussa pari palaa mesquite puuta ja savustuksen loppuvaiheessa laitoin vielä pari palaa omenapuuta. Savustus aika oli n. kolmisen tuntia. Lämpötilan täytyy olla matala ja savustimen sisäilman kostea, ettei siivet kuivu. 

Savustuksen jälkeen siirrä siivet grilliin suoralle tulelle. Pidä niitä suoralla tulella sen verran, että pinta tulee rapeaksi. Voitele sitten siipikastikkeella ja pidä siivet vielä hetki grillissä, jotta soosi sulaa pinnalle. Minulla oli käytössä Siipiweikkojen medium ja sitä voin ruumiinlämmöllä suositella. Voitelun jälkeen siivet hetkeksi aikaan rauhoittumaan ja anna jäähtyä niin, että sormilla syönti onnistuu. 
Ei muuta kuin nauttimaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti