Laitetaanpa grilliin sellainen lohisetti, ettei nälkä jää. Tässä herkussa
lohifile päällystetään dijon sinapilla, smetanalla, tomaatilla ja
kylmäsavulohella. Tein kalan kylkeen lohkoperunoita, grillatun valkosipulin ja paahdettuja
punajuuria aurajuusossa.
Tarvitset
Vähän reilu kilonen lohen filee
Kaksi purkkia smetanaa (Valio laktoositon, yht. 240g)
n. 200 g kylmäsavulohta
Dijon sinappia (Bouton D'Or)
Pari tomaattia
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Kaksi purkkia smetanaa (Valio laktoositon, yht. 240g)
n. 200 g kylmäsavulohta
Dijon sinappia (Bouton D'Or)
Pari tomaattia
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Laita grilli kuumenemaan niin, että se saavuttaa n. 200-250 asteen lämmön
epäsuoralla tulella. Sitten kalan kimppuun. Ota filee pois paketista ja
pyyhkäise talouspaperilla pari kertaa. Jos kalassa on ruodot niin, nyt on se
hetki ottaa ne pois. Laita kalan päälle suolaa ja pippuria ns. oman maun mukaan.
Tämän jälkeen sivele sinappi kalanpäälle. Sinapin ystävä voi laittaa vaikka
koko purkin, minun versiossani oli noin puoli purkkia (75g). Sinapin päälle
smetana ja sitten tomaattisivut. Peitä teos sen jälkeen kylmäsavulohen
siivuilla. Nyt kala on valmis grilliin. Laita kala epäsuoralle tulelle ja kansi
kiinni. Riippuen lämmöistä aikaa menee n. puolisen tuntia, voit tarkistaa
pistomittarilla kalan lämpötilan.
Tämä onnistuu uunissakin, jos grilliä ei ole kädenulottuvissa.
Jos oikein hurjaksi äidyt niin voit maustaa smetanan, vaikka sitruunalla
tai limellä. Tähän saa rakenneltua helposti erilaisia makuvivahteita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti