torstai 26. joulukuuta 2019

Lohi kylmäsavuhunnussa




Laitetaanpa grilliin sellainen lohisetti, ettei nälkä jää. Tässä herkussa lohifile päällystetään dijon sinapilla, smetanalla, tomaatilla ja kylmäsavulohella. Tein kalan kylkeen lohkoperunoita, grillatun valkosipulin ja paahdettuja punajuuria aurajuusossa.

Tarvitset

Vähän reilu kilonen lohen filee
Kaksi purkkia smetanaa (Valio laktoositon, yht. 240g)
n. 200 g kylmäsavulohta
Dijon sinappia (Bouton D'Or)
Pari tomaattia
Suolaa
Mustapippurirouhetta


Laita grilli kuumenemaan niin, että se saavuttaa n. 200-250 asteen lämmön epäsuoralla tulella. Sitten kalan kimppuun. Ota filee pois paketista ja pyyhkäise talouspaperilla pari kertaa. Jos kalassa on ruodot niin, nyt on se hetki ottaa ne pois. Laita kalan päälle suolaa ja pippuria ns. oman maun mukaan. Tämän jälkeen sivele sinappi kalanpäälle. Sinapin ystävä voi laittaa vaikka koko purkin, minun versiossani oli noin puoli purkkia (75g). Sinapin päälle smetana ja sitten tomaattisivut. Peitä teos sen jälkeen kylmäsavulohen siivuilla. Nyt kala on valmis grilliin. Laita kala epäsuoralle tulelle ja kansi kiinni. Riippuen lämmöistä aikaa menee n. puolisen tuntia, voit tarkistaa pistomittarilla kalan lämpötilan.






Tämä onnistuu uunissakin, jos grilliä ei ole kädenulottuvissa.

Jos oikein hurjaksi äidyt niin voit maustaa smetanan, vaikka sitruunalla tai limellä. Tähän saa rakenneltua helposti erilaisia makuvivahteita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti