tiistai 1. toukokuuta 2018

Sormisyötävä sieniherkku grillin kautta



Nyt on helppoa ja herkkua! Pikainen ohje sormisyötäväksi eikä aikaa kulu valmistamiseen kuin n. 10 minuuttia. Ideana on valmistaa maukas ja rapea bataatti sipsi, jonka päälle laitetaan sipulisieniseos. Sitten liikkeelle ja alla listaa käyttämistäni raaka-aineista.

Tarvitset

Bataatti
160g Metsäsieniä (jos et ole poiminut itse niin tämä on hyvä säilyke)
Sipuli
Öljyä
Poppamiehen one for all -rub 
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)



Kuori ja silppua sipulipieniksi kuutioiksi. Paista sienisekoitusta hetki ja lisää sitten sipuli sekaan. Idea on vähän pehmentää sipulia ja sen makua yhdessä sienten kanssa. Laita sekaan suolaa oman maun mukaan, sieni yleensä tarvitsee melko paljon suolaa. Anna vähän jäähtyä ja lisää puoli pakettia maustamatonta tuorejuustoa, sekoita hyvin. Massa on saman tien käytettävissä, joskin maku paranee mitä kauemmin annan maustua – vaikka päivän.



Nyt grilliin tulet ja anna grillin kuumentua sen aikaa, kun valmistelet bataatin. Pese bataatti hyvin ja siivuta siitä pari milliä paksuja siivuja. Älä kuori bataattia! Öljyä lastujen pinnat ja ripottele päälle rubi. Laita bataatit grilliin suoralle tulelle. Bataatti on valmis, kun se on rapea sipsi. Kääntele siivuja riittävän usein, ettei pinta pääse palamaan.



Grillauksen jälkeen anna sipsien vähän jäähtyä ja laita sienimassa bataatin päälle. Sitten ääntä kohti. Tätä voi varioida vaikka miten esim. korvaamalla sienet pulled porkilla tai käyttämällä maustettua tuorejuustoa. Laitahan kokeiluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti