Silakkapihvit ovat varsin perinteinen näky monien
ruokapöydissä ja työpaikkaruokaloissa. Oli siis vain oikeus ja kohtuus, että
pihvit päätyvät grillin hellään huomaan vihdoista viimein. Käytin tässä vielä
lisämausteena setripuunlautaa, jonka päällä silakkapihvit olivat grillissä.
Puun idea on antaa lisää aromia päällä pidettävään ruokaan ja voin sanoa, että
hyvin toimi. Lisukkeeksi grillasin edellisen päivän perunamuusin, näin saatiin
ylijäämätkin hyötykäyttöön!
Pistä ensimmäisenä setripuu kostumaan johonkin astiaan niin,
että se on kokonaisuudessaan veden alla. Anna puun kostua n. 20 min ja ota
pois. Pyyhkäise suurimmat vedet pinnalta pois ja siivuta sitruunaa laudan
päälle. Paina sitruunoita hivenen, että sitruunamehua tulee laudalle. Jätetään
lauta rauhaan ja aletaan valmistelemaan perunapaistosta. Voitele grillin
kestävä pieni pata tai vuoka culinessalla. Voit toki hieroa voita reunoihin,
mikäli pidät sen mausta enemmän. Laita muusi vuokaan ja ripottele päälle
hitusen korppujauhoa sekä lisää muutama nokare voita.
Tässä vaiheessa voit mennä laittamaan briketit ja/tai hiilet
lämpiämään (tai uunin päälle 200 astetta). Ota setripuulta sitruunan siivut
pois ja laita siihen silakkafilee nahkapuoli alaspäin. Pyöritä myllystä
kivisuolaa fileiden päälle. Seuraavakasi mustapippuria myllystä ja laita päälle
tilliä, sitä voi laittaa runsaamminkin. Purista vielä vähän sitruunaa fileen
päälle ja aseta toinen filee päälle. Laita vielä puun päällä olleet sitruuna
silakkapihvien päälle siksi aikaa kun siirrät pihvit grilliin. Minä tein vielä
porkkana tikkuja kalojen päälle, jotta saan pikkusen grillissä käyneitä
vihanneksia lautaselle.
Valmistele grilli epäsuoraan tuleen ja laita perunapaistos
grillin. Anna muusin olla kymmenisin minuuttia ja laita sitten silakat
setripuun päällä grilliin epäsuoralle tulelle. Anna pihvien olla n. 20
minuuttia, valmistumisaika riippuu siitä miten kuumaksi ole grillin laittanut.
Extra savunmakua saat, jos laitat ennen savupuunpalan suoraan hiilille ennen
muusin laittamista grilliin. Minä laitoin omenapuunpalasen ja kyllä muuten oli
vieno savun maku ruuassa – aivan loistavaa!
Sitten vain nauttimaan hyvää, edullista ja terveellistä
ruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti