sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

MEGAMÄTTÖ burger! Nyt meni huolella överiksi.



Välillä pitää olla SUURTA! Tässä on voileipäkakun korvike, bileruoka tai sitten vain kunnon mättö. Saanen esitellä Megaburgerin.

Kovin usein megakokoisiksi skaalatut ruuat ovat varsin mauttomia tai kuivia mutta ei tämä. Tässä ohje, jos haluat tekaista samanlaisen ja aiheuttaa hämmennystä lähipiirissäsi.

Sämpylällä on sama ohje, jota käytän normaalistikin hampurilaisissa mutta kokoluokka on kovin erilainen. Sämpylä leivotaan irtopohjavuokaan. Resepti on alun perin Myllyn parhaan resepti, jota on pikkusen tuunattu. Kastikkeina käytin pääasiassa itsetehtyjä valkosipuli- ja ranch-kastikkeita, ne kannattaa tehdä vaikka edellisenä päivän maustumaan. Jos et itse aio tehdä niin ruumiinlämmölläni suosittelen Poppamiehen Paahdettua valkosipulia ja BBQ majoneesia.

”Sämpylään” tarvitset
6 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvä vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl öljyä
seesam siemeniä

Laita suola ja sokeri astiaan, jossa vaivaat taikinan. Lisää sinne n. 40 asteinen vesi. Sekoita kuivahiiva kolmeen desiin vehnäjauhoja ja sekoita hyvin vaivausastiassa olevaan veteen. Laita sekaan öljy ja jauhot. Vaivaa taikina koneella tai käsin. Sen jälkeen annetaan kohota astiassa pyyhkeen alla noin tunti. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa vähän, siirrä taikina sen jälkeen irtopohjavuokaan, pistä vielä pyyhe päälle anna turvota uunin lämpiämisen ajan. Laita uuni tasalämmölle lämpötilaan 200 astetta. Kun uuni on lämmennyt, kostuta ”hampurilaissämpylän” pintaa kylmällä vedellä ja ripottele haluamasi määrä sesamin siemeniä. Laita vuoka uuniin ala tasolle. Ajasta uuni 30 minuuttia.

Pihviin tarvitset
1,4 kg naudan jauhelihaa
puoli pakettia kylmäsavuporo Koskenlaskijaa
1 dl juustoraastetta
50 g Poppmiehen burges and ribs maustetta
Cheddar paketti

Sekoita astiassa jauheliha, juustoraaste ja mauste. Sulata kattilassa Koskenlaskija, kaada sulatettua juustoa taikinaan ja vaivaa sitä koko ajan. Laita taikina piirakkavuokaan. Minä tein pihvin savustimessa ja annoin samalla kirsikkapuun savua. Valmistelin
savustimen 120 asteeseen Laitoin pihvin savustimeen ja pidin sitä siellä n. kaksi tuntia. Laitoin cheddarsiivut pihvin päälle ja annoin olla savustimessa vielä n. 15 minuuttia. Pihvin valmistuttua se kannattaa pitää vuuassa folion alla rauhoittumassa (älä vain ota rasvaa pois). Jos teet uunissa niin samoilla lämmöillä kannattaa mennä. Ala nyt viimeistellä ”sämpylää”.

Kastikkeiksi tein Valkosipuli- ja ranch -kastikkeet. Löydät ne
aikaisemmista blogeista
Valkosipuli
Ranch 

Sitten kasataan!

Leikkaa sämpylä kahdesta kohtaa halki. Leikkaa vielä paloista n. sentin siivut pois, muuten tulee liian paksu hamppis. Laita Kansas
Cityä muutama ”ruiskaisu” molempiin tasoihin. Pohjalle ranch-kastiketta, Kansas Cityä ja punasipulia. Nosta sitten pihvi varovaisesti pohjan päälle ja sen päälle ketsuppia. Välikansi päälle. Siihen runsaasti valkosipulikastiketta, kurkkusalaattia, jäävuorisalaattia ja tomaattia. Kansi vain päälle ja kappas! Hamppis on valmis!

Ruokaöverit on välillä ihan OK…



2 kommenttia: