Pieni tauko kirjottelussa mutta huoli pois, grilli on
kuumana edelleen vähintään kolmena päivänä viikossa!
Yksi suosikki lisävarusteista rakkaaseen Weberiini on pata.
Tämän riemulaitteen sain muutama kuukausi sitten synttärilahjaksi. Käydäänpä
läpi miten saatiin erinomaista savulta maistuvaa kaslerpataa.


Kun liha saavutti loogisen 66,6 lämpötilan oli aika siirtää
se pataan. Pata grilliin ja jonkin verran vettä perään – olikohan noin 0,75
litraa. Vesi lämpenemään ja vihannekset sekaan.
Mausteiksi
- Kaksi lihaliemikuutiota
-
Viisi sipulia, jotka leikkasin
lohkoiksi
-
Valkosipuli
-
Syvä lautasellinen porkkanatikkuja
-
Tuoretta tinjamia ja rosmariinia
Lihan siivutin noin sentin/puolentoista paksuiksi siivuiksi,
jonka jälkeen laitoin ne pataan. Tämän jälkeen vielä pari purkkia ruokakermaa.
Kun neste kiehui lisäsin noin desin sokeria.

Liha oli todella mureaa ja kaikki maut hyvin esillä. Tämä
siis oma mielipiteeni, joka ei ihan mennyt yksiin muiden kanssa. Muut olivat
toki sitä mieltä, että liha oli todella mureaa mutta pykälän liian savuista.
Onneksi makuasioista ei voi kiistellä…. Lisäkkeenä oli perunamuusi - avot!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti