maanantai 27. huhtikuuta 2020

Hillomunkit hiiligrillistä
Heti ensi alkuun mainitsen, että tämä resepti on Weberin kotisivuilta oleva resepti. Omaa kädenjälkeä on vain kardemumman lisääminen taikinaan, muuten kaikki propsit Weberille. Tarina on  tällä kertaa siitä, miten resepti oikein käytännössä taipui. Kuvat ja video ovat omiani. Videolla varsinainen munkkien grillaaminen ja se löytyy youtube-kanavaltani, suora linkki tässä.

Teksti Weber reseptit sivulta alkaa. Linkki alkuperäiselle sivulle tässä

Tarvitset:
1,5 dl kulutusmaitoa
25 g hiivaa
25 g sokeria
50 g pehmeää voita
1 kananmuna
300 g vehnäjauhoja
1 tl kardemumma (oma lisäys)

Liuota hiiva lämpimään maitoon (37 °C). Vatkaa sokeri, kananmuna ja voi hyvin sekaisin ja sekoita joukkoon maito. Siivilöi jauhot taikinaan.

Vaivaa taikina hyvin ja anna sen nousta 25 minuuttia.

Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja paina siitä lasin avulla pieniä ympyröitä. Laita ympyrän keskelle hieman hilloa ja taita reunat tiukasti yhteen siten, että hillo pysyy taikinan sisällä.

Aseta munkit saumapuoli alaspäin leivinpellin päälle ja anna niiden kohota vielä 20 minuuttia.

GRILLISSÄ
Valmistele grilli suoraa korkeaa lämpöä varten. Kaada wokpannulle tai munkkipannulle öljyä, aseta pannu varovasti grilliin ja anna öljyn lämmetä. Kun munkit ovat kohonneet kaksinkertaisiksi ja pannun öljy on lämmintä, laita munkit pannuun.

Anna munkkien "uida" öljyssä noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Käännä munkit ja paista ne toiselta puolelta.

Ota munkit pannusta ja laita ne talouspaperin tai vastaavan päälle. Laita sitten seuraavat munkit pannuun. Kun munkit ovat jäähtyneet, kääntele ne sokerissa tai tomusokerissa.

Teksti Weber reseptit sivulta loppuu

Taikinan vaivasin yleiskoneella. Ensimmäisen vaiheen sekotin vispilällä ja taikinan vaivaamisen tein taikinakoukoula.

Käytä grillauksessa brikettejä ja sitäkin noin puoli piipullista. Kokeilein kertaalleen hiilillä niin ei siinä saatu oikein muuta kuin kasa palanutta taikinaa. Kun olet laittanut öljyä pannuun, vahdi sen lämpöä pistomittarilla. Munkit kannatta laittaa pannuun viimeistään, kun lämpötila on 180 astetta. Pannullisten välillä pannu kannattaa ottaa välillä jäähtymään.

Alkuperäisessä reseptissä mainittu kaksi minuuttia tuntuu verrattain pitkältä ajalta mutta vahtimalla siitä selviää. Tekeminen on ihan lystiä mutta muista olla todella varovainen öljyn kanssa. Parilla ensimmäisellä kerralla tuli sen verran saatua kuumaa öljyä käsille, että voin varottaa kokemuksen syvällä rintaäänellä. Kun saat munkit grillattua ja sokeroitua niin kyllä on voittajafiilis, rohkeasti vaan kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti