tiistai 18. kesäkuuta 2019

Porsaan posket sous videsta grilliinPorsaan posket ovat hivenen harvinaisempi herkku, sitä ei ole kovin monessa paikassa saatavilla mutta jos poskikuume puraisee niin kannattaa kysyä paikalliselta kauppiaalta, josko hän tilaisi. Tampereen lähimaastossa olevat voivat poiketa hakemaan niitä Wigrenin tehtaanmyymälästä, josta nämäkin posket löytyivät.Sitten asiaan. Possun poskissa on kohtuullisen paljon kalvoja ja niitä kannattaa trimmata päällisin puolin jonkin verran pois ennen sous videeseen laittamista. Trimmauksen jälkeen laita posket vakuumiin ja sitten kylpyyn 75 asteeseen 10 tunniksi. Valmistele kastike poskien paistoon noin tunti ennen kylvyn loppumista. Laita ainekset paistinpannulle ja lämmittele niitä sen aikaa, että niistä lähtee nesteet liikkeelle. Lisää tämän jälkeen vettä niin, että veden pinta on lähellä kasviskasan yläreunaa.
Kastikkeeseen laitoin:

Porkkana paloiteltuna
Sipuli
Kolme salottisipulia
Yksi valkosipuli
Kaksi medium chiliä
Yksi inkivääri
Pari laakerinlehteä
Persiljaa
Timjamia
Puolikas omena
Öljyä
Fariinisokeria
Suolaa
Vettä


Kun kylpy lähenee loppuaan laita grilli kuumaksi ja paistinpannu kuumenemaan suoralle tulelle.  Posket pois kylvystä ja pannulle paistumaan. Paista hetki pintoja ruskeiksi ja kaada kastike päälle. Sekoittele vähän niin, että kastike on tasaisesti pannulla. Sitten kansi kiinni ja annan poskien hautua pannulla. Poskien pitää olla pannulla hautumassa vielä n. tunnin verran. Kaada välillä lisää vettä pannulle, ettei posket ja kastike kärähdä, kastike kiehuu kasaan aika kovaa vauhtia. Voit laittaa tässä vaiheessa vähän savustuslastuja tai savustuspalan suoraan briketeille, näin saat vielä enemmän savun makua lihaan.


Poskien lisukkeeksi tuli tehtyä tällä kertaa riisiä, toimii oikein hyvin. Muuten lautasella kannattaa ottaa hyvin kasaan kiehuneita vihanneksia paistinpannulta.

Tämä on erinomainen herkku, kannattaa kokeille!
2 kommenttia:

  1. JOs pannun kansi on kiinni, tuskin siihen lihaan isommin savunmakua tarttuu.

    VastaaPoista