Moni on tehnyt kotosalla nachopeltiä ja jos ei vielä ole
niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ja viedäänpä asia niin pitkälle, että pyöräytetään
se 300 asteisen grillin kautta. Pelti on helppo valmistaa ja onnistuu tehdä kaasu-
ja hiiligrillillä. Voin vakuuttaa, että ohjeen mukaan tehtynä hiiligrillissä
maku on aivan uskomaton.
Tässä meikäläisen tulkinta grillinatchopellistä
Nachoja
100 g raastettua goudaa
1 prk cheddar cheese dippiä
150 g jauhelihaa
½ pussia ranskalaista sipulikeittoa
1 Chili
½ mietoa salsaa
Hiiligrilliä käyttäessä laita ensimmäisenä piippusytytin
täyteen ja tulet alle. Kaasugrilliä ei vielä tarvitse laittaa lämpiää.
Ruskista jauheliha ja sekoita n. puolipussia sipulikeittoa
mausteeksi. Lado foliovuokaan natchot niin, että pohjaa ei juurikaan näy. Seuraavaksi
muutamia ”nökäreitä” cheddaria ja salsaa. Hivenen juustoa ja sitten jauheliha
päälle. Pilkottu chili jauhelihan päälle ja loput juustosta kuorrutteeksi.
Kaasugrilli päälle nyt ja hanat kaakkoon. Hiiligrillissä
hiilet ovat varmasti jo valmiit, kaada ne toiselle puolelle grilliä. Haemme
epäsuoraa tulta ja niinkin kuumaa kuin 300 astetta. Kun hiilet on kaadettu ja
kansi hetken aikaa ollut kiinni, laita vuoka epäsuoralle tulelle. Kansi kiinni
ja varmista, että venttiilit ovat täysin auki. Kaasugrillissä saman lailla.
Lämmitä grilliä 5-10 minuuttia niin että lämpötila on n. 300 astetta. Laita grillissä
vuoka epäsuoralle tulelle, käytännössä sammutat yhden polttimin ja asetat vuoan
sen päälle. Epäsuorasta grillauksesta lisätietoja youtubekanavaltani (https://www.youtube.com/watch?v=9RgcmyCUN9U&t)
Aikaa ei kulu kuin seitsemisen minuuttia. Vuoka pois
grillistä ja tarjolle. Päälle voi vielä laittaa cheddaria ja halutessaan muita
mausteita. Minä lisäsin vielä Poppamiehen habanero soosia tuomaan lisää potkua,
tätä ei välttämättä tarvitse, mikäli chili on riittävän tulinen.
Tästä annoksesta syö illanistujaisissa nelisen henkilöä. Nauttikaa
hyvä grillikansa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti