Helpompaakin helpompi lisäke kesäruokiin. Kokonainen
grillattu porkkana on paitsi näyttävä niin todella hyvin makuinen.
Tarvitset tähän tuoreita porkkanoita vaikkapa torilta.
Katkaise niistä naatit pois ja pese porkkana hyvin, älä kuori. Tee sen jälkeen
marinadi valmiiksi. Tarvitset siihen
Ruokaöljy
One for all -rub Poppamieheltä
One for all -rub Poppamieheltä
Sekoita öljyä n. desi ja ruokalusikallinen rubia. Seoksen
pitää olla sankkaa. Voitele porkkana marinadilla ja mene valmistelemaan grilli.
Haemme n. 200 asteen suoraa tulta (pieni pätkä suorasta ja epäsuorasta tulesta youtube-kanavallani). Kun grilli on valmis, laita porkkanat
suoralle tulelle. Kääntele ja voitele porkkanoita välillä, pinnan pitää tulla
hienosti paahtuneeksi mutta ei mustuneeksi. Kun pinta on hyvä, siirrä porkkanat
epäsuoralle tulelle. Pidä siinä niin kauan, kun kovuus on halutunlainen.
Omaan
makuuni osuu napakka porkkana, jossa on suu tuntumaa, joten kovin pitkään en
pidä paistumassa. Voit kokeilla kovuutta esim. hammastikulla.
Tästä siis erinomainen lisuke minkä tahansa ruuan seuraksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti