Jonkin aikaa sitten somessa niitti mainetta pekonikuppi ja
pitihän sitä sitten itsekin kokeilla. Monessa nettiversiossa tämä täytettiin
grillatuilla vihanneksilla tai lihalla ja siihen päälle vielä juustoa.
Ajattelin tällaisen täytteen olevan liian töpäkkä, joten halusin täyttää sen
jollain raikkaalla – salaatilla.
Mutta lähdetäänpäs tekemään. Jauhelihaa sattui
olemaan sen verran, että sain tehtyä yhden kupin.
Jauhelihaa tarvitaan nyrkin
kokeinen mötikkä, painoa sillä oli n. 300g.
Maustoin jauhelihan poppamiehen burgers and ribs –mausteella.
Maustetta annostellaan 1 rkl / 400 g, joten menekki on n. ¾ ruokalusikallista.
Anna lihan maustua hyvin, pidin lihan yön yli maustumassa. Liha grillataan
epäsuoralla tulella ja lämpötilan pitää olla noin 200–250 astetta.
Brikettigrillissä laita n. puoli piipullista brikettejä
lämpiämään. Jos teet
useampia kuppeja niin valmistele ¾ piipullista brikettejä . Kaasugrillin voit naksauttaa
vähän myöhemmin päälle.
Tarvitse siis vain:
300 g naudan jauhelihaa / kuppi
Poppamiehen burgers and ribs –maustetta
Pekonia
Nettiohjeissa kuppi muotoillaan oluttölkillä, koitin ja
totesin että joo ei (valokuvassa tölkki, en kuitenkaan käyttänyt sitä). Päädyin käyttämään muotoilussa teeman vesilasia, toimi
oikein hyvin. Ota jauheliha kaapista ja tee siitä tiivis pallo. Paina lasi
jauhelihapalloon niin, että siitä syntyy kuppi. Tasoittele jauhelihaa niin,
että sen seinämät olisivat mahdollisimman tasapaksuiset. Tällä varmistat
tasaisen kypsymisen. Kun olet muotoillut seinämät, päällystä kuppi pekonilla.
Minun kuppiini meni kolme kappaletta pekonia. Ota nyt lasi pois jauhelihasta,
kuppi on valmis.
Laita grilli kuntoon. Laita kuppi epäsuoraan tuleen ja kansi
kiinni. Odota noin 20 minuuttia.
Kuppi on valmiina täynnä kuumaa rasvaa, kaada
rasva pois ja varo ettet polta itseäsi. Kuppi on nyt valmis täytettäväksi. Minä
laitoin sen täyteen raikasta salaattia sekä kastikkeeksi ranch-kastiketta
päälle. Kuppi tarvitsee ehdottomasta jotain raikasta, vaikka kuinka miehekästä
se olisi täyttää jollain muulla lihalla. Savukala saattaisi olla yksi optio ja
siihen päälle remulade –kastiketta mutta tämä jää joskus kokeiltavaksi.
Väitän, että grillikemuissa yksi tällainen henkilöä kohden
toimii alkupalana aivan törkeän hyvin! Helppoudellaan tämä herkku on ihan omassa sarjassaan.
Kokeilkaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti