sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Possunnoisetit grillistä





Noisetteja on usein tullut tehtyä pannulla sisätiloissa mutta kokeillaampa nyt grillaten vähän eritavalla. Pannuna tässä toimii Weber Gourmet BBQ –pannu. Noisetit tekaisin noin 600 gramman possun naturel sisäfileestä. Tällä kertaa halusin noisettien kastikkeeseen varsin paljon pehmeää sipulin makua. Ja hyväähän siitä tuli, grillillä ei voi mennä pieleen.




Grilli tarvitsee vähän vajaan piippusytkällisen weberin brikettejä. Laita briketit lämpiämään ja mene ottamaan sisäfilee lämpiämään. Sen jälkeen on loistavaa aikaa pilkkoa pari sipulia. Leikkaa siis kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi, kuori tämän lisäksi kahdeksisen kappaletta valkosipulin kynsiä. Voitele tässä vaiheessa pannu rypsiöljyllä kiiltäväksi. Kun briketit ovat valmiit kaada ne keskialueelle, kuitenkin niin että siinä on maksimissaan kaksi brikettiä päällekkäin. Laita pannu paikalleen ja mene pilkkomaan sisäfilee. Tee sisäfileestä vähän reilu sentin siivuja. Kun tämä on tehty laita siivut pannulle. Anna paistua sen aikaa, kun ne lähtevät pannusta helposti irti. Käännä noisetit. Paista hetken aikaan ja kaada sitten sekaan noin puolilitraa vettä. Murskaa nesteeseen yksi lihaliemikuutio ja sekoita mukaan sipulit. Laita sekaan noin teelusikallinen paprikajauhetta, muutama pyöräytys mustapippuria pippurimyllystä ja muutama pyöräytys suolamyllystä suolaa. Liikuttele lihan palasia hiukan niin, että mausteet ovat sekoittuneet. Kansi päälle ja anna muhia. Muhiminen kestää reilut parikymmentä minuuttia, huolehti ettei lihat pala pohjaan. Noin 10 minuuttia ennen tarjoilua kaadoin sekaan vielä kolmen juuston kerman ja sekoitin kerman hyvin veden sekaan. Kansi kiinni. Anna muhia kymmenisen minuuttia ja nosta sitten pannu grillistä ruokapöytään. Mausteita tämä ruoka ei ihan mahdottomasti tarvitse.

 

Kaiken kaikkiaan ruuan valmistaminen siitä, kun piippusytkän sytyttää kesti puolisentoista tuntia eli tässä mielessä varsin nopeaa ruokaa. Maku on kertakaikkisen loistavaa, kannattaa kokeilla! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti